Путин, Ердоган и Рохани ще обсъждат кризата в Сирия на 22 ноември в Сочи

Путин, Ердоган и Рохани ще обсъждат кризата в Сирия на 22 ноември в Сочи

Президентите на Русия, Турция и Иран - Владимир Путин, Реджеп Ердоган и Хасан Рохани ще обсъждат решаването на конфликта в Сирия в Сочи на 22 ноември, предадоха агенциите.

В черноморския град ще бъдат обсъдени последните събития в Сирия и преди всичко положението в Идлиб и Африн, е съобщил Ердоган, цитиран от турски медии.

Турският президент е посочил, че страната му има "гъвкава позиция" по отношение на установяване на наблюдателни постове в Идлиб от страна на Русия и Иран, но не гледа положително на желанията на Иран да установи такива в Африн.

Ердоган е заявил още, че Турция няма да седне на масата на преговорите в Астана и Женева за решаване на кризата в Сирия, ако има представители от партията на сирийските кюрди  "Демократичен алианс", която Турция смята за терористична организация.

В четвъртък говорителят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че на срещата на 22 ноември няма да бъде обсъждан въпроса с провеждането на Конгреса на сирийския национален диалог. "Това е отделно мероприятие", чиято дата още не е определена, е уточнил той.

Путин и Ердоган вече имаха срещна в Сочи на 13 ноември. Преговорите тогава продължиха повече от четири часа, а след срещата Путин каза, че отношенията между Русия и Турция могат да се считат за почти напълно възстановени. Тогава Путин и Ердоган обсъдиха ситуацията в Сирия, премахването на икономически ограничения и изпълнението на енергийните проекти.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?