Путин и Ердоган се договориха за засилване на сътрудничеството в Сирия

Путин и Ердоган, сн. ЕПА/БГНЕС
Президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган се договориха в телефонен разговор днес да засилят координацията на усилията за решаване на сирийската криза на различни равнища, предаде агенция ТАСС, като се позова на пресслужбата на Кремъл.
 
При обсъждането на сирийската криза бе подчертана важността на по-скорошното съгласуване на практическите аспекти на прилагането на меморандума за създаване на "зони за деескалация" в Сирия, се посочва в съобщението на пресслужбата на Кремъл.
 
Това ще позволи да се укрепи режима на прекратяване на огъня и ще повиши ефективността на междусирийските преговори в Женева и в Астана. Договорено е да се засили координацията на усилията по този въпрос на различни равнища, се казва още в съобщението.
 
Путин и Ердоган са си разменили поздравления по повод 25 години от подписването на Договора за основите на отношенията между Русия и Турция на 25 май 1992 г. Президентът на Русия също така е пожелал успех на Ердоган във връзка с избирането му за председател на Партията на справедливостта и развитието, посочва ТАСС, цитирана от БТА.
Споделяне

Още от Свят