Путин и Меркел са личности на годината, според руснаците

Путин и Меркел са личности на годината, според руснаците

Президентът на Русия Владимир Путин е избран за мъж на годината в проучване на  социологическия център "Левада" сред руските граждани, съобщи в събота руската агенция “Интерфакс“, цитирана от “Дарик“ радио.

В мъжката част от класацията следват министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров и министърът на отбраната Сергей Шойгу.

За жена на годината мнозинството от анкетираните са посочили канцлера на Германия Ангела Меркел и председателят на Съвета на федерацията Валентина Матвиенко. След тях се нареждат певиците Полина Гагарина и примата на руската естрада Алла Пугачова.

Като най-добър филм на 2015 г. анкетираните определиха "Междузвездни войни: Силата се пробужда", следван от "Битката за Севастопол".

Друго допитване, проведено от Фонда "Обществено мнение" показва, че почти половината от руснаците (47%) смятат, че 2015 г. за Русия е била по-зле от 2014-а, но лично за тях 2015-а се оказала нито по-добра, нито по-лоша от предишната. Само 10% от анкетираните отговорили, че 2015-а е била по-добра за Русия, а 37% смятат, че тя е била същата както и предходната година.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?