Путин и Тръмп ще имат "пълноценна среща“ в петък в Хамбург

Путин и Тръмп ще имат "пълноценна среща“ в петък в Хамбург

Президентите на Русия и САЩ - Владимир Путин и Доналд Тръмп, ще се срещнат на 7 юли в Хамбург, в рамките на форума на върха на Г-20, съобщи външнополитическият съветник на Кремъл Юрий Ушаков, цитиран от Ройтерс.


"Съгласувахме датата 7 юли", каза Ушаков на брифинг за журналисти в Москва. Тя ще се състои през първия ден от съмита на групата на 20-те в германския град Хамбург.

 

"Това е действително важна среща, която ще има първостепенно значение за международната стабилност и сигурност, всички я очакват", добави той, като припомни, че отношенията между Москва и Вашингтон в момента са "практически на нулата".

 

Ушаков изрази надежда, че първата лична среща на двамата президенти ще бъде "достатъчно обстойна", предаде ТАСС. Той уточни, че не е планирана пресконференция след срещата.

 

Срещата на двамата президенти ще бъде във формат на отделна беседа, а не контакт "на крака" в кулоарите на форума, поясни малко по-късно прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков. "Планираме я като пълноценна "седяща" среща", добави Песков.

 

По-късно във вторник Белият дом потвърди, че Тръмп и Путин ще се срещнат в петък следобед в кулоарите на Г-20. "Това ще бъде нормална двустранна среща. Други коментари по този въпрос днес няма да има", отбеляза представител на Белия дом.

Споделяне
Още по темата
Още от Свят