Путин нареди внезапна проверка на бойната готовност в Източния военен окръг

Върховният главнокомандващ на руските въоръжени сили Владимир Путин реши да бъде извършена внезапна проверка на бойната готовност на целия състав на войските на Източния военен окръг, съобщи в четвъртък на съвещание с ръководството на въоръжените сили министърът на отбраната Сергей Шойгу, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"В съответствие с неговата заповед днес в 10 ч. московско време войските на Източния военен окръг, а също така съединенията и воинските части, разположени на неговата територия, се привеждат в пълна бойна готовност", заповяда Шойгу.

Военният министър нареди органите за военно управление и войските да бъдат изведени на полигони, където да бъде проведена подготовка за изпълнение на възложените им задачи на контролни занятия и тактически учения.

Министърът добави, че наред с внезапната проверка на войските на окръга президентът Путин е поръчал на военното министерство съвместно с Главното управление на специалните програми да осъществи проверка на редица министерства и ведомства и техните подведомствени структури, а също така на администрациите на всички области от руския Далечен изток "по въпросите на готовността за изпълнение на задачите в условия на военно време".

Споделяне

Още от Свят