Путин: Олимпиадата сплоти хората и показа, че Русия е доброжелателна

Путин: Олимпиадата сплоти хората и показа, че Русия е доброжелателна

Руският президент Владимир Путин посреща с радост успеха на олимпиадата в Сочи, обединила жителите на Русия и демонстрирала пред цял свят доброжелателната нагласа на федерацията, предаде ИТАР-ТАСС в понеделник.

На церемония, по време на която бяха връчени държавни отличия на руските олимпийци, спечелили медали, държавният глава отбеляза приноса на организатори, строители, инженери и "може би решаващия принос" на сегашното и предишното руско правителство в подготовката на голямото спортно събитие.

Путин специално благодари на премиера Дмитрий Медведев и на вицепремиера Дмитрий Козак. Президентът подчерта, че Русия е постигнала резултати и успехи на олимпиадата благодарение на своите олимпийци, на които благодари за "усилията, мъжеството и таланта им".

Руският лидер припомни думите на президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах, че Русия е открита към света. "За мен и вас тук няма нищо чудно, ние си знаем какви сме", каза той.

Според Путин обаче "не бе излишно да покажем и пред целия свят, че сме много доброжелателна страна, страна, която знае как да посреща гости, да създава празници не само за себе си, но и за всички любители на спорта, да постига резултати и успехи".

Споделяне

Още по темата

Още от Свят