Путин подкара мотор с "Нощните вълци" насред Крим

Украйна излезе с протестно изявление срещу "несъгласуваната визита"

Руският президент Владимир Путин за пореден път демонстрира провокативно поведение, при това насред анексирания Крим, и то в разгара на масовите протести срещу управлението си.

В събота държавният глава се появи насред Крим на мотоциклет с кош "Урал". Облечен в кожени дрехи, той се включи в международното мотоциклетно шоу "Сянката на Вавилон", организирано от клуба "Нощните вълци" в Севастопол, Крим.

Путин повози дори двама местни политици, отбелязват руските медии. Рокерите пък не спираха да си правят селфи с президента.

"Много се радвам да видя всички ви, много е хубаво, че продължавате тази традиция, която започна преди 10 години. Поздравявам ви за годишнината и ви желая всичко най-добро", се обърна руският президент към мотоциклетистите.

След акцията украинското министерство на външните работи излезе с протестно изявление.

"Изразяваме решителен протест във връзка с несъгласуваната с украинската страна визита на Владимир Путин във временно окупираните територии на Украйна", се посочва в изявлението.

Националистическата рокерска група „Нощни вълци“, винаги е била близка до руския президент и се е обявявала в подкрепа на анексирането на Крим през 2014 година.

Посещението на Владимир Путин в Крим идва на фона на продължаващите вече седмици опозиционни протести в Москва с искане за свободни местни избори за градски парламент в столицата. 60 хиляди души се включиха във вчерашната демонстрация – най-голямата в Русия от 2011 г.

Споделяне

Още от Европа

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?