Путин посети провеждащото се по негово нареждане военно учение

Путин посети провеждащото се по негово нареждане военно учение

Президентът Владимир Путин посети военно учение в района на Черно море, след като вчера даде заповед за внезапните маневри от борда на президентския самолет на връщане от Южна Африка, предаде Асошиейтед прес.

В непланираното учение участваха общо 7 000 войници, 36 кораба, базирани в Севастопол и Новоросийск, авиация, морска пехота и бронирана техника.

На летище Анапа самолетът на държавния глава пристигна от Ростов на Дон, където Путин участва в първата конференция на Общоруския народен фронт. На летището президентът, придружен от министъра на отбраната Сергей Шойгу, се качи на военен хеликоптер, за да наблюдава района на ученията.

Според официалното съобщение на Кремъл целта на учението е внезапна проверка на боеготовността на силите в Южна Русия – да се провери способността на войските за бързо реагиране и координацията между различните подразделения.

Началникът на генералния щаб генерал Валерий Герасимов рапортувал пред президента, че конвой от 80 бронирани машини е успял да пристигне навреме в района на учението от базата им на 450 км разстояние. Предвижда се и въздушен десант на три полигона на територията на Руската федерация.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?