Путин "поздравен" от студентки с еротичен и протестен календар

Путин "поздравен" от студентки с еротичен и протестен календар

Московски студентки от факултета по журналистика в Московския университет позираха по бельо в еротични пози за календар, посветен на рождения ден на премиера Владимир Путин. Техни колежки, възмутени от инициативата, характеризирана от леко шокираното ръководство на факултета като "безвкусна", пък направиха алтернативна фотосесия, на която задават неудобни въпроси на премиера.

На еротичните снимки, изготвени с очевиден професионализъм, студентките фотомодели, подхвърлят такива реплики към Путин като "Ти изгаси горските пожари, но аз продължавам да горя".

Петдесет хиляди копия от календара вече бяха пуснати в продажба в Москва. Един календар струва 260 рубли (8.71 долара).

Момичетата, за които от факултета по журналистика са потвърдили, че наистина са студентки, са позирали за календара безплатно. Според неговия създател, издателят Владимир Табак, идеята цели да покаже, че моделите, позирали за календара, не са просто красавици, а млади жени с изградени политически убеждения.

По същото време в мрежата се появи и алтернативният календар, също посветен на Путин. Той е направен контрастно на първия - на него момичетата също са от журналистическия факултет, но не са полуголи, а с черни рокли или връхни дрехи, а устата им са залепени със скоч. Те също отправят към премиера реплики, които не могат да се нарекат ласкателни.

Така една от студентките пита: "Кога ще бъде освободен Ходорковски?", друга: "Как инфлацията ще повлияе на рушветите?", а трета: "Кой уби Анна Политковская?"

В блога си една от участничките във фотосесията казва: "Вече имаме толкова въпроси. Зададохме ги. Съветваме да разпечатате календара и да го закачите на стената. Няма да опозоряваме почтеното име на факултета".

Споделяне

Още по темата

Още от Свят