Путин предложи министрите да разкажат на народа за успехите си

Руският президент Владимир Путин предложи на правителството да обнародва резултатите от работата на ведомствата за последните 4-5 години, съобщи РИА Новости. По време на среща с вицепремиера Александър Жуков в сряда президентът посочи, че министрите трябва да дадат обективни цифри по основни показатели, "за да се даде възможност за обективна оценка на динамиката в работата на едно или друго ведомство". "Доколкото аз разбирам, това може да бъде откровение за нашите граждани", е казал Путин.

Жуков се съгласил с оценката на държавния глава. "Това по-рано не се правеше и действително, то може да стане откровение за много граждани", каза вицепремиерът. Нужно е да се покаже динамиката на показателите за всеки човек, хората трябва да знаят как се е променял животът през последните години, добави той.

Жуков напомни, че скоро всяко министерство ще получи значителна по-голяма самостоятелност в изразходването на бюджетни средства. В частност, по думите му, това ще става по отношение предложени от тях бюджетни програми.

Още от Свят

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: