Путин призова да се гласува за промените в конституцията, без да спомене нулирането на мандатите си

Путин призова да се гласува за промените в конституцията, без да спомене нулирането на мандатите си

Руският президент Владимир Путин призова днес руснаците да гласуват за поправките в конституцията, които според него са гаранция са стабилност, сигурност и благоденствие, предадоха Ройтерс и ТАСС.

"Ние гласуваме не просто за поправки, облечени в чисто правови норми. Ние гласуваме за страната, в която искаме да живеем - със съвременно образование и здравеопазване, с надеждна социална защита на гражданите, с ефективна власт, отчитаща се пред обществото", каза Путин в обръщение към руснаците в навечерието на основния и последен ден от гласуването на конституционните промени.

"Затова съм уверен, че всеки от вас, който взема такова важно решение, мисли най-вече за своите близки, основавайки се на ценностите, които ни обединяват", каза президентът.

П думите му обединяващите ценности за хората в Русия са "справедливостта, уважението към човека на труда, към хората от по-възрастните поколения, семейството и грижата за децата, за тяхното здраве, нравственост, духовно възпитание".

"Поправките в основния закон, в случай че ги подкрепите, ще закрепят тези ценности и принципи като висши, безусловни конституционни гаранции", каза Путин.

"Ние можем да гарантираме стабилност, сигурност, благоденствие и достоен живот на хората чрез развитие. Нашият суверенитет зависи от собствената ни отговорност, от искрените ни чувства на патриотизъм и грижа за родината", заяви той.

Конституционните промени ще позволят на Путин да се кандидатира за още два президентски мандата от по шест години след изтичането на сегашния му срок на управление през 2024 г. Това означава, че Путин може да остане на власт до 2036 г. Той казва, че още не е взел окончателно решение какво ще прави.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят