Путин разговаря по телефона с Елтън Джон, този път наистина

Путин разговаря по телефона с Елтън Джон, този път наистина

Президентът на Русия Владимир Путин е разговарял по телефона с поп звездата Eлтън Джон, за да му каже, че няма нищо против да се срещнат и да поговорят, съобщи Кремъл в четвъртък. Поводтъ за обаждането на руския държавен глава на британския певец стана шегата, която си направиха с него двама руски комици, представяйки се по телефона пред Елтън Джон за Путин и неговия говорител.

За този разговор съобщи Елтън Джон, публикувайки в Инстаграм снимка на руския президент и му благодари за разговора. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отрече да е имало такъв разговор и каза, че вероятно става дума за шега. След като двамата комици Владимир Краснов и Алексей Столяров, известни в Русия с погаждането на подобни номера на известни личности и политици, казаха, че те са се обадили на Елтън Джон, певецът прие това с насмешка. Той обаче повтори, че би искал да обсъди с Владимир Путин правата на хомосексуалните в Русия, за които изпитва сериозна тревога.

"Владимир Путин помоли Елтън Джон да не се обижда на тази неуместна шега, а също така съобщи, че е готов да се срещне с него, ако съвпадат графиците им, и да обсъди всякакви въпроси, които интересуват певец", съобщи Кремъл.

"Те са безобидни хора, което, разбира се, не оправдава действията им", казал Путин, цитиран по-късно от говорителя си Дмитрий Песков.

Споделяне

Още от Свят

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?