Путин разговаря за спорт с американци и канадци в Сочи

Президентът на Русия Владимир Путин направи неочаквано посещение в лагерите на олимпийците от САЩ и Канада в Сочи, но е разговарял с тях само на спортни теми, съобщиха световните информационни агенции.

"Ние сме хора на спорта, не сме политици. Когато президентът на страната се обади и попита дали може да ни посети, ние бяхме очаровани. Определено не сме навлизали в по-задълбочените теми. Всичко, за което говорихме, беше спортът", каза изпълнителният директор на олимпийския комитет на САЩ Скот Блекмън пред USA Today, цитиран от сайта ”Дневник”.

Посещението на Путин се смята за изненадващо заради сложните му политически отношения със САЩ. Много политици се изказаха критично, а някои бойкотираха игрите заради закона, ограничаващ правата на хомосексуалистите, припомня американският вестник.

"Руският президент се интересуваше най-много от нашето впечатление от игрите. Особено живо го вълнуваше какво мислим за нивото на съоръженията, на обслужването. Ние го поздравихме за изключителната работа, свършена досега", каза още Блекмън.

При половинчасовото си посещение Путин бил почерпен с червено вино, което харесал. Той сложил на ревера си подарената му червена значка с надпис "Щастлив Свети Валентин от отбора на САЩ".

Путин казал, че много руснаци следят хокейното първенство на САЩ и Канада. При посещението си при канадците руският президент им пожелал късмет във всички спортове, с изключение на хокея.

Появата на Путин развълнува американските спортисти. Те използваха момента, за да си направят снимки с него и да ги споделят в социалните мрежи.

Споделяне

Още от Спорт