Путин: Разпространяващите компромати за Тръмп са по-лоши от проститутки

Путин: Разпространяващите компромати за Тръмп са по-лоши от проститутки

Онези, които са поръчали доклад с каквито и да е компромати срещу Тръмп и разпространяват неверни информации за него, са по-лоши от проститутки, заяви във вторник руският президент Владимир Путин, цитиран от Асошиейтед прес. Той обвини отиващата си американска администрация в опит да подкопае легитимността на избрания президент Доналд Тръмп.

"Какво наблюдаваме в САЩ? Наблюдаваме продължаваща остра вътрешнополитическа борба, независимо от това че изборите за президент приключиха и че те приключиха с убедителна победа за господин Тръмп", каза Путин на съвместна пресконференция с молдовския си колега Игор Додон в Москва.

"В хода на тази борба бяха поставени няколко задачи и първата от тях е да се подкопае легитимността на избрания президент на САЩ", каза руският президент.

Той заяви, че действията на отиващата си американска администрация нанасят като цяло ущърб на интересите на самите САЩ.

Руският президент обвини още сегашните американски власти, че се опитват "да вържат ръцете и краката на новоизбрания президент Тръмп при изпълнението на предизборните му обещания както в страната, така и на международната сцена".

Путин отхвърли информациите, разпространени от американски медии, че руските тайни служби са шпионирали Тръмп и са натрупали компромати срещу него с цел да го шантажират, предаде Франс прес.

"Да не мислите, че нашите тайни служби тичат след всички американски милиардери? Разбира се, че не е така", каза Путин.

В доклад, чиято автентичност не е проверена и който бе цитиран в редица американски медии, се твърди, че руските тайни служби са шпионирали Тръмп по време на визита в Москва, за да го шантажират. Американската преса дори спомена, че имало видеозапис от сексуално естество, в което Тръмп бил замесен с проститутки и който бил заснет тайно по време на визита на милиардера в Москва през 2013 г., припомня Франс прес.

"По време на визитата в Москва през ноември 2013 г. Тръмп бе само бизнесмен, един от най-богатите хора в Америка", припомни Путин, коментирайки информациите за Тръмп.

Той шеговито обобщи твърденията за компромати срещу новоизбрания президент на САЩ, появили се в американските медии, с думите: "Значи Тръмп е дошъл в Москва и веднага се е втурнал при московските проститутки". После припомни, че Тръмп е организирал цял живот конкурси за красота, на които са се явявали най-красивите жени в света. "Знаете ли, трудно ми е да си представя, че Тръмп е изтичал в хотела, за да се срещне с проститутките, с тези момичета с ограничена социална съвест, въпреки че, разбира се, руските проститутки са най-добрите в света", пошегува се Путин.

После обаче заговори със сериозен тон и каза, че проституцията е "сериозен и ужасен социален феномен". "Но хората, които са поръчали този тип фалшифицирани документи, тези документи, които сега се разпространяват срещу новоизбрания американски президент и които се използват с политически цели, са по-лоши от проститутките", заяви Путин. "В морален план тези нямат абсолютно никакви граници", каза той и допълни, че всичко това доказва на колко деградирало ниво е западният елит.

Путин повтори, че никога не се е срещал с Тръмп и изрази надежда, че Москва и Вашингтон могат накрая да върнат към нормалното отношенията си, предаде Ройтерс.

Споделяне

Още от Свят