Путин: Русия няма да се цупи заради санкциите на ЕС

Путин: Русия няма да се цупи заради санкциите на ЕС

“Русия е открита и готова за работа с европейските страни в сферите на икономиката, политиката и борбата с тероризма, заяви руският президент Владимир Путин, предаде РИА Новости, цитирана от агенция “Фокус“.

“В отношенията между държавите важни са интересите. Интересите на европейските страни са в това, да се обединяват усилия в икономиката, политиката и борбата с тероризма. Да се обединяват усилия с Русия. Ние сме готови за това, открити сме. Нямаме намерение да се цупим заради санкциите“, заяви Путин.

В петък Европейският съюз взе решение да продължи с още 6 месеца санкциите, наложени на Русия заради конфликта в Украйна. След свалянето на руския самолет Су-24 от турските ВСС обаче се забелязва значително смекчаване на тона на Кремъл към ЕС и САЩ.

“По въпроса за нормализирането на сирийската криза Русия  еднакво леко работи както с Башар Асад , така и със САЩ. Аз наскоро говорих за това с президента Обама и с нашите приятели от Саудитска Арабия и другите арабски страни. Лесно е защо? Ние не подвиваме опашка и не променяме позицията си“, каза Путин.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?