Путин с нова версия: Зад хакерската атака на вота в САЩ може да стоят американци

Путин с нова версия: Зад хакерската атака на вота в САЩ може да стоят американци

Руският президент Владимир Путин отново промени позицията си и заяви, че зад опитите за намеса в изборите в САЩ може да стоят американски хакери, които се опитват да хвърлят вината върху други от политически съображения, става ясно от съобщение на ТАСС.


"Хакерите може да се намират където им е угодно. Може да са в Русия, в Азия, в Америка, в Латинска Америка. Може да са хакери в САЩ, които много ловко и професионално насочват, както казваме у нас, стрелката към Русия", казва Путин в интервю за американската телевизия Ен Би Си, от което бе излъчен откъс.

Позицията на руския президент е нова след като допусна в четвъртък, че "патриотично настроени" частни руски хакери може да са участвали в кибератаките миналата година и така да са се намесили в президентските избори в САЩ


"В хода на политическата борба за тях по някакви причини е било удобно да оповестят тази информация. Те са я пуснали с позоваване на Русия", добавя руският президент. Той пита водещата Мегин Кели може ли да си представи такова нещо и заявява: "Аз мога."

В същото интервю Путин отбелязва, че НАТО е била създадена като инструмент на Студената война за борба със Съветския съюз. "Съветски съюз обаче вече няма", посочва той.

Споделяне

Още от Свят