Путин се извини на Вучич за обидния фотоколаж на Мария Захарова

Руският президент Владимир Путин се извини на сръбския лидер Александър Вучич за обидната публикация във Фейсбук на говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, която сравни позата на Вучич при посещението му в Белия дом с тази на Шарън Стоун във филма "Първичен инстинкт".

За поднесеното от Путин извинение съобщи самият Вучич в ефира на сръбската национална телевизия. Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков потвърди информацията. "Да, това е така", каза той.

Вучич заяви, че и външният министър на Русия Сергей Лавров му е поднесъл извинения.

"Президентът Путин никога за нищо не ми се е извинявал, Сергей Лавров също. А заради това ми се извиниха и двамата", посочва сръбският президент.

"При това, дори не съм напомнял и като възпитан човек никога не бих споменал за това. Смятам, че имаме добри отношения и за мен това е маловажен инцидент", коментира той.

Преди пет дни Захарова публикува във Фейсбук фотоколаж със снимка от срещата на Вучич с президента Доналд Тръмп в Белия дом заедно със снимка от знаменития кадър от разпита на Катрин Трамел (героинята на Шарън Стоун) във филма "Първичен инстинкт".

Тази публикация и до днес не е премахната, независимо, че предизвика огромен политически скандал. Написаното от Захарова бе определено от Белград като обида.

По-рано Песков твърдеше, че Захарова не била разбрана правилно. Самата тя се извини и уточни, че постингът ѝ бил насочен срещу "високомерното отношение от страна на "изключителните", а не срещу сръбския лидер.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Колко време давате на новия парламент?