Путин ще присъства на сватбата на австрийската външна министърка

Путин ще присъства на сватбата на австрийската външна министърка

Президентът на Русия Владимир Путин планира да посети в събота, 18 август, на път за срещата си с германския канцлер Ангела Меркел в Берлин, сватбата на външната министърка на Австрия Карин Кнайсъл, потвърди прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Помощникът на президента Юрий Ушаков поясни, че по време на посещението на Путин във Виена министърката е поканила президента и с пътуването до Берлин се появила такава възможност. "Ще се отбием и ще поздравим", каза Ушаков, цитиран от ТАСС.

По-рано в сряда виенският в. "Кронен цайтунг" написа, че Путин ще бъде гост на предстоящото бракосъчетание на министърката на външните работи на Австрия с Волфганг Майлингер.

Церемонията ще се състои в южната част на австрийската провинция Щирия сред лозови масиви в събота, 18 август. Първоначално било предвидено бракът да бъде сключен в община Гамлиц, но впоследствие бил избран друг вариант.

Преди няколко дни пресслужбите на Кремъл и на германското канцлерство съобщиха, че в същия ден Путин ще бъде приет от германския канцлер Ангела Меркел в нейната резиденция Мезеберг край Берлин за преговори. Освен това няма никакви данни Путин да е в приятелски отношения нито с булката, нито с младоженеца, отбеляза ТАСС.

"Кронен цайтунг" пише още, че церемонията ще бъде охранявана от офицери от австрийското специално подразделение "Кобра".

Преди посещението си в Москва през март Кнайсъл заяви, че по време на ротационното си председателство на Съвета на ЕС, което тече в момента, Австрия ще настоява за диалог с Русия и за възстановяване на доверието между ЕС и Русия.

Споделяне

Още от Свят