Путин щял да общува по нов начин с избирателите в Русия

Путин щял да общува по нов начин с избирателите в Русия

Владимир Путин ще се представи по различен начин пред избирателите в новата си кандидат-президентска кампания, заявяват източници от администрацията на държавния глава, говорили пред руското онлайн издание "Знак".

В навечерието на предишния президентски вот през 2012 г. от името на Путин във водещи руски медии бе публикувана серия от 7 статии. Тезисите им впоследствие бяха цитирани в публичното пространство и допълвани с коментари на политици и видни обществени дейци - това създаваше впечатление за общонародна дискусия, напомня електронният вестник, цитиран от БТА.

Негов събеседник заявява, че преди новите избори идния март няма да има нищо подобно: избирателите не четат големи статии, те искат друг формат. Разглеждат се няколко варианта за кампания на Путин - публични срещи с хора от различни среди или пък серии от телевизионни интервюта, от които да се монтират клипове и да се излъчват по федералните канали и в социалните мрежи.

Самият факт, че форматът се мени, ще даде положителен ефект - сега критиците няма как да твърдят, че Путин се повтаря, отбелязва политологът Абас Галямов. Това е твърде важно за един политик, който управлява почти от две десетилетия. Защото главният му враг е тъкмо усещането сред избирателите, че тоя филм вече са го гледали, казва експертът. По думите му "винаги е по-лесно да лансираш сред масите картинка на жив човек, отколкото писмено слово. Особено щом няма толкова какво да кажеш с това слово".

Споделяне

Още по темата

Още от Свят