Путин в Киев – синина под окото и лошо настроение

Путин в Киев – синина под окото и лошо настроение

Посещението на Владимир Путин в Киев в сряда едва ли ще се запомни заради някое от подписаните междуправителствени споразумения, колкото заради външния вид и настроението на руския премиер и най-вече със забелязаната от всички синина под лявото му око.

Първите съмнения за проблем около визитата на Путин се появяват още преди тя да е започнала – премиерският самолет пристига в Киев с около двучасово закъснение. Отначало журналистите не придали на този факт особено значение, тъй като подобни сривове в графика на премиера са се случвали и друг път.

От летището той се отправил направо за среща с украинския президент Виктор Янукович. "Изглежда някак си тъжно, постоянно гледа надолу", споделяли помежду си репортерите след краткото приветствие на политиците, разказва Газета.ру.

Още по-тъжна обаче се оказала протоколната част от срещата Путин с украинския му колега Микола Азаров. Двамата си стиснали ръцете, седнали в креслата и веднага помолили пресата да ги остави насаме. При това Путин дори не се обърнал към телевизионните камери.

Но вълнението на журналистите стигнало най-високата си точка, когато видяли кадрите от влизането на двамата премиери в залата за преговори. В този момент за първи път представителите на медиите се оказали вляво от Путин. На тиражираните в четвъртък от украинските медии кадри се виждат синина и оток около лявото око на премиера, които обилният грим не е успял да прикрие.

Цялата програма на посещението бе променена. Предвиденият обяд на Путин с представители на украинския бизнес бе отменен без на поканените участници да бъдат обяснени причините. Отменена бе и заключителната пресконференция на премиерите Путин и Азаров, които се ограничиха само в кратки изявления.

Прессекретарят на руския премиер Дмитрий Песков се опита да опровергае твърденията за лошото настроение и неприятния му външен вид. "Журналистите не са прави, навярно просто така е падала светлината. Но това, че премиерът е уморен, е вярно. Напоследък той работи много и непрекъснато има пътувания", каза Песков.

Думите му обаче изглежда не са убедили много-много местните медии, тъй като ден по-късно те продължават да гадаят за причините за състоянието на Путин.

Украинското издание "Левий берег", например, допуска, че Путин може би си е направил лифтинг - пластична операция на лицето, получил е оток след вадене на зъб или пък контузия по време на тренировка по джудо.

След смяната на властта в Украйна руският премиер се радва на топъл прием в Киев. Поредното му посещение обаче не се размина без протести, съобщава руската секция на БиБиСи. Край паметника на Ленин шест голи до кръста красиви активистки на групата "Фемен" протестираха срещу посещението на Путин, което според тях цели подчинение на Украйна.

Споделяне

Още от Свят