Путин вече е разведен, името на съпругата му изчезна от официалната му биография

Владимир Путин и бившата му съпруга Людмила.

Името на бившата съпруга на Владимир Путин – Людмила е заличено от биографията му, публикувана на официалния сайт на руския президент. "Това означава, че разводът се е състоял", коментира прессекретарят на Путин Дмитрий Песков пред ИТАР-ТАСС.

Сега на официалния сайт на Кремъл в биографията на Владимир Путин са упоменати само дъщерите му Мария и Катерина.


Корекцията е направена точно преди 1 април, когато висшите държавни служители на Русия, включително и президентът, подават декларации за доходите си, като трябва да декларират и доходите и имуществото на съпрузите и членовете на семейството.


Владимир и Людмила Путини обявиха намерението си да се разделят на 6 юни миналата година, след около 30-годишен брак. Президентът заяви, че това е общо решение.

Съпрузите съобщиха за развода след балетен спектакъл в Кремъл, където публично се появиха заедно за пръв път от година. От лаконичните обяснения на двамата се разбра, че се разделят, защото Людмила Путина не обича публичността, макар че, по думите на Владимир Путин, е "отстояла на тази вахта вече 9 години", и двамата имат свой собствен живот, след като и децата им са пораснали.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?