Путин връчи на Симеон копие от руски архиви за баща му

Руският президент Владимир Путин е връчил на българския премиер копие от документи от архивите на руското МВнР, отнасящи се до бащата на Симеон Сакскобургготски княз Борис, съобщи РИА Новости. Сред документите е имало писма от Фердинанд Първи към Николай Втори, депеша от 16 ноември 1880 г. от дипломатическия агент и генерален консул на Русия в България до генералното консулство в Източна Румелия. Българският премиер е изразил искрена благодарност на Владимир Путин за предаването на документите, представляващи истинска лична ценност.

На президента Георги Първанов Путин подари видеокасета с филм, който днес ще бъде излъчен по обществената руска телевизия ОРТ.

Филмът е част от телевизионния цикъл "Формула на властта" и е съвместна продукция на ОРТ и ИТАР-ТАСС. 36 държавни глави и кралски особи са участвали в рубриката. Сред тях са президентът на САЩ Джордж Буш, на Франция Жак Ширак, на Република Чили Рикардо Лагос, на Мексико Висенте Фокс Кесада, на Израел Моше Кацав, председателят на КНР Цзян Цзъмин. Във "Формулата на властта" са участвали и кралят на Швеция Карл Густав ХVІ, на Норвегия Харалд V, на Испания Хуан Карлос І, князът на Лихтенщайн Ханс Адам ІІ.

Още по темата
Още от България