Пьотеринг препоръча българските институции да работят максимално за членството в ЕС през 2007

Категорично препоръчвам на всички институции и компетентни органи да направят максималното за да осигурят на България членство в европейските структури на 1 януари 2007 г. и съм сигурен, че нашите политически партньори от дясноцентристкия спектър ще направят именно това, каза Ханс-Герт Пьотеринг, председателят на най-голямата група в Европейския парламент, тази на ЕНП-ЕД.

Като християндемократи и консервативни политици твърдо заставаме зад членството на България в европейските структури. Вчера в групата дискутирахме бъдещото членство на България и Румъния и всички 

депутати сме на мнение, че България трябва да стане член на Европейския съюз през 2007 година, отбеляза той.

В изказването си на заседанието на Бюрото на групата на ЕНП-ЕД в Европарламента, което се проведе в София, Надежда Михайлова подчерта, че с присъединяването към ЕС се постига една от основните цели на българската десница през последните 15 години - пълноправната интеграция на България в Европа, поради което отговорността на десницата се увеличава многократно.

Освен изтъкнатите от ЕС изисквания за реформа на съдебната система,  публичната администрация и борбата с корупцията, според ОДС от ключово значение за успеха на България са образованието, здравната реформа и децентрализацията.

Надежда Михайлова казва, че през последните 15 години българската левица е показала, че няма силата и волята да управлява модерна България. А през последните 4 години всички са се нагледали  на празни обещания от страна на Симеон Сакскобургготски, НДСВ и ДПС, добави лидерът на СДС. Настоящото правителство потъна в лични корпоративни скандали, позволи дневният ред на обществото да се определя от съмнителни групировки и допусна връщането на социалисти във властта на ключови позиции, заяви тя. По думите ѝ в края на своето управление НДСВ е довело страната до ситуация, в която повече от всякога хората не се интересуват от това, кой ще ги управлява и отказват да гласуват.

Споделяне

Още от България