"Благоевград - БТ" очаква печалба от 25 милиона лева за 2003 година

Около 25 милиона лева е очакваната печалба на "Благоевград-БТ" АД за 2003 година, каза изпълнителният директор на дружеството Христо Лачев по време на пресконференция, посветена на новото производство "Престиж слимс".

"Благоевград-БТ" заема първо място по производство и реализация на цигарени изделия сред дружествата на "Булгартабак холдинг" и държи над 40% от пазара в страната. Печалбата на дружеството за 2002 година възлиза на 21 млн. лв.

Фабриката в Благоевград е продала 189 тона цигари от марката PRESTIGE само три месеца след пускането им на пазара. Тези данни засега отреждат на тази марка 7% от пазарния дял на "Благоевград-БТ". Благодарение на новата фамилия фабриката отбеляза 9% ръст на продажбите само за периода от 24 февруари до края на май.

В скоро време на пазара ще се появят три нови марки цигари от тази фамилия, които ще са от типа Slims. Те ще бъдат със занижено съдържание на никотини и катрани, с по-малко количество тютюни в една цигара и с по-дълъг филтър, който задържа катраните в по-голяма степен. Новите цигари ще се предлагат в октагонална опаковка с цена от 1,10 лв.

По БТА

Споделяне
Още от Бизнес

Одобрявате ли удължаването на извънредното положение с един месец?