"България ер" е на първо място по продажби на билети за втората половина на април щ

Авиокомпания "България Ер" е на първо място по продажба на билети за втората половина на април 2003 г. по официални данни на IATA BSP България, съобщи Министерството на транспорта. През февруари 2003 г. националният превозвач беше на второ място след Луфтханза.

От 1 юни "България Ер" започва редовни полети до Русия. Решението бе взето след споразумения между Министерствата на транспорта на България и Русия и авиокомпаниите "България Ер" и "Аерофлот". Полетите на "България Ер" до Москва ще се извършват три пъти седмично - в сряда, четвъртък и неделя с "Боинг-737".

От 4 юни националният авиопревозвач започва и редовни сезонни полети всяка сряда между Варна и Санкт-Петербург, също с "Боинг-737". Към момента "България Ер" извършва полети до 12 редовни дестинации. От началото май авиокомпанията започна да лети до Лисабон и Амстердам.

От началото на годината, "България Ер"е превозила с 18% повече пътници от заложените в бизнес плана на превозвача. Очакваната печалба от чартърната програма е около 500 000 долара, което е с 41% повече от планираните приходи от лятната програма.

В чартърната програма на компанията са предвидени общо 339 полета. Приходите на авиопревозвача от чартъри са общо 7 727 795 долара, от които заложени по бизнес план са 5 481 841 долара и 2 245 954 долара са допълнително договорени. За май компанията очаква преизпълнение на бизнес плана с около 8,4 %.

По БТА

Още от Бизнес

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: