"Дърво на живота" ще напомня за трагедията в "Индиго"

Паметник, наречен "Дърво на живота" бе открит днес пред столичната дискотека "Индиго". Дървото от бронз със седем разлистени клона е в памет на Димитър Андреев, Кристина Кабакчиева, Любомира Петрова, Виктория Миркова и още три момичета, загинали в трагичния инцидент в дискотеката на 21 декември миналата година.

С едноминутно мълчание всички дошли на лобното място почетоха паметта на загиналите. Майката на Кристина - Наташа Кабакчиева благодари на всички за подкрепата и съчувствието през изминалата година и призова: "Нека да опазим децата и бъдещето на България".

В такъв ден ние сме длъжни добре да преосмислим урока на "Индиго" за това как успяваме да опазим децата си от насилието, от рисковете, от заплахите на улицата в днешното общество, каза президентът Георги Първанов в словото си. Сигурен съм, че този красив паметник с този пламък на свещта ще гори във всеки един от нас не просто, за да ни напомня за светлата памет на тези деца, но и за да разпалва нашето чувство на вина и отговорност, допълни той.

Паметна плоча за загиналите преди година деца при столичната дискотека "Индиго" ще бъде поставена тази вечер и пред входа на пловдивската дискотека "Плазма". На мемориалния знак е изписано "Мило дете, мама и тате те чакат!".

Вчера състав на Софийския апелативен съд потвърди решението на Софийския градски съд, с което бе прекратено съдебното производство по делото "Индиго". Делото е върнато на Софийска градска прокуратура за отстраняване на допуснати съществени нарушения на процесуалните равила.

Споделяне

Още от България