"Новина" за обединение на партиите внесе смут в мрежата

Тази сутрин интернет - изданието Sofia Morning News сюрпризира читателите си с новината, че всички големи български партии са обявили обединението си в обща формация в името на просперитета на страната.

Лидерите на СДС и ДПС Надежда Михайлова и Ахмед Доган фигурират в дописката като "бивши лидери" на партиите си, но министър - председателят Симеон Сакскобругготски е представен като действащ премиер с общо взето правдоподобно като за него изявление.

Издателят Максим Бехар се обръща към читателите с писмо "1000 усмивки, 1000 надежди", по повод хилядния брой на англоезичното издание.

Той посочва, че трите следващи новини всъщност отразяват неговите надежди за събития, които вярва, че могат да се случат - "за по-добра България, по - добър свят и скорошна обединена Европа".

Първата новина от този порядък е за обединението на българските партии в нова формация BULGARIA (Bulgarian United Leaders for Growth, Assistance, Reconstruction and International Adoration). Както става ясно, мечтаната от г-н Бехар партия ще се титулува само на английски, тъй като на български името ѝ няма смисъл (не може да се образува абревиатурата България).

Помолен да назове име на някой от потенциалните кандидати за лидер на партията, сегашният министър - председател Сакскобургготски отговаря, че "всяка опция, която е добра за България, си заслужава да бъде обсъдена".

Винаги към желала обединение на десните сили и сега виждам тази цел да се реализира в много по-голям мащаб, е "цитирана" да казва Надежда Михайлова, "бивш лидер на СДС".

БСП казва, че това ще сложи край на недоверието към партиите от страна на избирателите.

Ахмед Доган, "бивш лидер на ДПС", казва, че новата партия доказва, че страната е съхранила доверието между етническите общности.

Накрая е посочено, че лидерът на новата формация ще е известен до месец.

Следваща "новина" е пряко свързана с първата - че ДДС става 2%. Третата новина от тази поредица е, че Азис е на 9-то място в европейския чарт на MTV.

Още от България