"Цакос" оспори офертата на "Булярд" за Варненската корабостроителница

"Цакос България" внесе възражение срещу започването на преговорите между Параходство "Български морски флот" и консорциума "Булярд" за продажба на 75 процента от акциите на корабостроителницата, съобщава БТА.

Информацията потвърди Калояна Димитрова, член на съвета на директорите на дружеството. Възражението е подадено до БМФ, комисията, която разгледа офертите за завода и Министерство на транспорта и съобщенията.

"Булярд" не отговаря на едно от деветте изисквания, поставени пред кандидат-купувачите, обясни Димитрова. Според нея консорциумът няма 60 милиона долара годишен оборот от дейности в областта на морския бизнес - корабоплаване, корабостроене или кораборемонт.

Очаква се до средата на тази седмица да бъде обявено официално името на фирмата, спечелила в търга на корабостроителницата. Консорциумът "Булярд" даде най-висока цена за 75 % от активите на Варненската корабостроителница.

Подобрената оферта на компанията е с 16 666 000 долара. На 22 октомври комисията обяви, че две от общо четирите фирми, подали оферти за корабостроителницата, остават в надпреварата за 75 % от активите.

Още от Бизнес

Какво се крие зад истерията с "отнемането и продаването на деца"?