Р. Петков не очаква “излишни движения в политическото пространство”

Напрежение в страната няма и няма да има излишни политически катаклизми. Това заяви във вторник в Плевен вътрешният министър и зам.-председател на БСП Румен Петков, помолен да коментира политическата обстановка. Протестите идват от ограничен кръг хора, които имат своите професионални и социални основания. Не считам обаче, че има сериозни основания да се очакват излишни движения в политическото пространство, каза Румен Петков, цитиран от БТА.

Според него принципът за уседналост не е най-доброто решение за България. Това означава да ударим много български граждани зад граница - и в Европа, в САЩ, в Канада, допълни той. Ако искаме да сме държава, която се грижи за чадата си, ние трябва да покажем друг тип отношение към тях. Това решение в закона за избор на евродепутати според мен е крайно непродуктивно, каза Румен Петков.

Според него за изтеклите 17 години само БСП не са търгували с етническата карта, а сегашното поведение на НДСВ и “СДС-тата” нарече “закъснял патриотизъм”.

Моето мнение е, че трябва да бъде намерено едно балансирано решение, което от една страна да позволи участие в изборния процес, не само за тези избори, на всички български граждани, ако искаме да им дадем ясен знак, че България е тяхната родина.

Споделяне

Още от България