Р. Петков сезиран за поредната “вредна кампания” на чужда медия

Публикуваме писмото на Комитет “Самосъзнание” до вътрешния министър Румен Петков във връзка със статия на германското списание “Шпигел” за дейността на българските издания на медийния концерн ВАЦ.

“До Министъра на Вътрешните Работи г-н Румен Петков

Уважаеми господин министър,

В ход е поредната кампания на чужди медии, целяща да очерни добрия имидж на България в очите на света. Обръщаме се отново към Вас, защото Вие сте един от най-изявените радетели за опазване достойнството и доброто име на нашата Родина.

На 16 ноември 2007 г., германското издание “Шпигел” публикува статия, дискредитираща големия български журналист, писател и общественик г-н Тошо Тошев и неговия в. “Труд”. Това е тежък удар по националното ни самосъзнание, защото “Труд” и Тошо Тошев са едни от стожерите на нашето демократично и патриотично общество. Атаката срещу България цели да разколебае родолюбието ни и да размие националната ни идентичност. Публикацията на “Шпигел” е знак, че империалистическата западна пропаганда не е спряла да подкопава устоите на българската история и дух. Нещо повече, свидетели сме на безскрупулна и мерзка пропагандна война, която цели заличаването на България от картата на Европа и света.

Считаме твърденията на “Шпигел”, че главният редактор на “Труд” е облечен в “тъмнокафяво сако”, “на врата си носи дебела златна верижка” и “ходи с разкопчана тъмна риза”, за злонамерено представяне на българската журналистика в светлината на разгула и суетата. В статията се казва и това, че г-н Тошо Тошев “по някакъв начин се сдобива с пари, усърдно изкупува дялове и накрая поема вестника”. Този намек поставя под съмнение целия демократичен път, който българският народ извървя през последните осемнадесет години.

Очевидно е, че днес, когато България процъфтява под грижите на тройната коалиция, някой има полза този път да бъде прекъснат.

Ние апелираме да предприемете следните мерки по отношение на случая “Шпигел”:

1.      Да се установи, кой стои зад злонамерената и вредна кампания на германското издание.

2.      Да се предприемат съответните оперативни мерки срещу инициаторите и организаторите на поредното антибългарско мероприятие.

3.      Да се отстранят вражеските елементи от българска страна и да се парират всякакви опити за подривни действия отвътре.

4.      Да се установи по какъв начин висшето ръководството на германската медийна групировка ВАЦ, издател на вестник “Труд”, е било заблудено от провокаторите да се включи в атаката срещу г-н Тошо Тошев.

Инициативен комитет “Самосъзнание” е готов да предостави на МВР изградените си местни структура в цялата страна, както и да реактивира членовете си в полза на Родината. Обръщаме се и към сродните си патриотични организации “Съзидание” и “Мила родино” да се включат в защитата на националната кауза.

Уважаеми господин министър,

Ние от инициативен комитет “Самосъзнание” вярваме, че ще защитите българските национални интереси и българската чест. Очакваме вашата незабавна реакция!

Да живее България!

С уважение:

Инициативен комитет “Самосъзнание”

П.С.: Писмото е подписано и от фракциите “Земен рай” и „Горда Стара планина” на ИК “Самосъзнание””.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?