Работещите във ВМЗ Сопот с Великденски премии от средно 462 лв.

Държавното предприятие разширява производството си и има договори до 2018 г.

Работещите във ВМЗ Сопот с Великденски премии от средно 462 лв.

С премия за Великден от средно 462 лв. ще бъдат зарадвани работещите във Вазовските машиностроителни заводи в Сопот. Решението е взето от директорския борд на държавното предприятие, съобщиха от Министерството на икономиката.

Това ще е втори бонус в рамките само на около четири месеца за персонала на ВМЗ Сопот, след като за Коледа получиха тринайста заплата. Дотогава надбавки в предприятието не бяха изплащани от 2013 г., припомнят от икономическото министерство.

В момента във ВМЗ Сопот работят 3200 работници и служители. В последните пет месеца са назначени 700 човека.

Средната работна заплата е достигнала 800 лева към края на февруари. Увеличението спрямо септември 2015 г. е със 120 лв.

По инициатива на Съвета на директорите се разработва и система за допълнително материално стимулиране на работниците и служителите. За всички е осигурен безплатен транспорт и достъпно столово хранене. За първи път от години персоналът е получил и топло работно облекло за зимните месеци.

Печалбата на ВМЗ за 2015 г. е нараснала спрямо предходната 2014 г., но не е посочено на колко възлиза.

Производствената програма на дружеството е обезпечена с договори до средата на 2018 г. Това са отчели от ръководството на завода пред министъра на икономиката Божидар Лукарски.

Продължават строително-монтажните работи за цялостно обновяване на два нови цеха в монтажния завод в Иганово. Плановете са да бъдат пуснати в експлоатация в края на март или средата на април 2016 г. Цеховете ще бъдат оборудвани с изцяло нови производствени поточни линии.

Изпълнява се и програма за технологично обновяване със съвременни машини на производствените мощности в механичен завод и в предприятието за инструментално и нестандартно оборудване.

За подобряване на сигурността във ВМЗ в момента се работи и по съвременна система за видео-наблюдение в производствените и складовите обекти на дружеството.

Споделяне

Още от Бизнес

Къде му е мястото на Бойко Борисов?