Работници на Флорина в Солун обвиняват за финансовата криза във фирмата инвестициите в България

Сто и петдесет работници от гръцката фирма за натурални сокове и бутилиране на безалкохолни напитки Флорина АД ще окупират за по два часа днес и утре офиса на компанията в Солун, съобщи вестник Нафтемборики.

Окупационната стачка е поредната стъпка от серия протестни действия на служителите на фирмата, започнали в края на миналия месец. Исканията им са ръководството да изплати незабавно заплатите за последните десет месеца и да вземе спешни мерки за решаване на финансовите затруднения на компанията.

Според протестиращите фирмата е натрупала дългове на стойност 17,6 милиона евро, голяма част от които към Алфа банк и Търговска банка. Те твърдят, че ръководството на Флорина АД е действало систематично срещу интересите на фирмата и на служителите ѝ.

Стачниците смятат, че изтичането на капитали е започнало преди пет години, когато фирмата е разширила дейността си в България, инвестирайки близо четири милиарда драхми. За петък протестиращите са планирали да блокират за един час участък от магистралата Солун - Полигиро.

По БТА

Още от Бизнес