Работници от ТЕРЕМ – Търговище блокираха пътища заради неизплатени заплати

Работници от предприятието "ТЕРЕМ Хан Крум" - Търговище блокираха в сряда без разрешение главния път София – Варна и пътя Плевен – Варна заради неизплатени заплати. Колони от камиони и автобуси задръстили движението и работниците влезли в пререкания с разгневени шофьори, съобщи БГНЕС.

"Задълженията към работниците вече са над 1 млн. и 300 хил. лева и мен постоянно ме лъжат, че ще има работа", каза Витан Вълчев, председател на синдикалната организация на КТ "Подкрепа" в завода.

Той допълни, че от ръководството на ТЕРЕМ АД твърдели, че ще има работа за търговищкия клон, но такава не се е появява и работниците съвсем изгубили търпение.

"Вече започнаха и на мен да не вярват. Казват, че ги лъжа. Аз какво да направя, като на мен така ми се казва отгоре. Ако днес са излезли, утре пак ще излязат, защото няма какво да правят вътре", каза още той. Вече има и 15 случая на работници, които са завели искове срещу завода", каза Вълчев.

Директорът на предприятието Явор Христов обясни, че усилено се търсят поръчки, но било трудно, ако те не идват от държавата.

"В момента сме на прага за сключване на нов договор за специална продукция, дори три машини са вече при нас. Има предпоставка след това те да са няколко десетки", уточни Христов. Той допълни, че усилията са насочени единствено към търсене на частни клиенти. Приходите, които се реализират от цивилни поръчки, обаче не са достатъчни.

Работниците се заканиха, че ако няма резултат, в най-скоро време отново ще блокират кръстовището и няма да се поддават на приказки и убеждения, докато при тях не отиде "най-малко министър".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?