Работници от ТЕРЕМ в Търговище блокираха пътя за Попово

Работници от ТЕРЕМ "Хан Крум" в Търговище блокираха за час пътя за Попово в защита на управителя на завода Христо Богданов.

В завода върви и подписка с искане да не се освобождава от длъжността управител назначеният през 2010 г. Богданов. В нея подписите си преди обяд бяха поставили 210 работници. Мотивите на заетите в завода над 300 души са, че дружеството работи добре, има поръчки, заплати се получават редовно.

Предстои подписването и на нов договор, който ще осигури работа за 3 години напред, каза Красимир Стоичков, председател на синдикалната организация на КНСБ, цитиран от БТА.

Подписката ще бъде изпратена в управлението на холдинга ТЕРЕМ ЕАД и до Министерството на отбраната.

От двора на завода протестът спонтанно се пренесе на пътя Търговище - Попово. За час работници останаха там и преповториха искането си. Според тях готвеното назначение е политическо.

Апетити към управленското място имало още от май. По думите на Христо Горчев за управител се очаква да бъде назначен Красимир Сребров - местен бизнесмен, бивш общински съветник от ДПС, "който не е запознат със спецификата на работата".

"Притесняваме се, че смяната на ръководството ще върне завода назад. Имаме опит от предишни години", каза още Стоичков.

До момента протестиращите нямат отговор от ръководството на холдинга, нито от Министерство на отбраната. Те пожелаха областният управител на Търговище да посети завода и да се запознае с исканията да им.

Споделяне

Още от България

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?