Работници убиха шефа си, защото им дължал пари

Бизнесмен от Сливен беше пребит до смърт от двама свои работници заради неуредени финансови взаимоотношения, съобщи БГНЕС.

49-годишният строителен предприемач Петко Петков, който е работел на автомагистрала "Тракия", е намерен в безпомощно състояние в дома си. Веднага е откаран в болницата, където е починал. "Намерила го е неговата приятелка, в дома му. Мъжът е бил в много тежко състояние с множество наранявания по главата и тялото. Настанен е в реанимацията в болницата в Сливен в кома, от където не е излязъл от комата, починал е", каза Първолета Мандинска, говорител ОД на МВР Сливен.

Криминалистите са задържали двамата извършители на побоя. Единият е 51-годишен – криминално проявен, а другият е на 34 години, и двамата работници на убития.

Двамата мъже са задържани още същия ден. Според пълните самопризнания, които са направили, бизнесменът им дължал неизплатени заплати. В понеделник те отишли в дома му да си искат парите, но възникнал скандал между тримата. Работниците се нахвърлили върху него и го пребили, след което си тръгнали.

Двамата са задържани за 72 часа и е внесено искане в Сливенския окръжен съд за налагане на постоянна мярка задържане под стража.

Споделяне

Още от България