Поправката “Янев“ падна окончателно

Работодатели и синдикалисти няма да декларират имуществото си

Изискването ръководителите на работодателските и синдикалните организации, шефовете на държавни агенции и комисии и на електроразпределителните дружества да декларират имуществото си пред Сметната палата, както това правят лицата на висши държавни длъжности, отпадна с приети окончателно от депутатите законови промени в четвъртък.

Работодателите и синдикатите и шефовете на ЕРП бяха задължени да декларират имуществото си с набързо приети от предишния парламент поправки, внесени от лидера на РЗС Яне Янев.

В знак на протест работодателите напуснаха Националния съвет за тристранно сътрудничество, а представители на техните ръководства отказаха да изпълнят вмененото им от закона задължение.

След като депутатите отмениха поправките “Янев“ в четвъртък, вече подадените декларации на шефовете на работодателски организации и синдикатите трябва да бъдат свалени от страницата на Сметната палата. Това трябва да стане в тримесечен срок от влизането в сила на промените. Трябва да бъдат унищожени електронните и хартиените носители на тези декларации.

Споделяне

Още от България