Работодателите се обявиха за най-креативни в обществото и поискаха уважение

Работодателите се обявиха за най-креативни в обществото и поискаха уважение

Специална позиция, с която поиска уважение и подкрепа, разпространи в сряда Асоциацията на организациите на българските работодатели.

Те са обидени от "все по-честите негативни обществени кампании, насочени към уронване на престижа и подкопаване на доверието към българските предприемачи, на основа на единични, изолирани негативни практики“.

В позицията се посочва, че "предприемачите са най-креативната част от обществото“, а също и че предприемаческата инициатива е "единственият сигурен път към повишаването на доходите и жизнения стандарт в страната“.

"Общественият просперитет изисква насърчение и подкрепа за бизнеса, а не неоснователно насаждане на негативни настроения към него. Нашето общество трябва да си дава сметка, че успехът на българската индустрия заслужава адекватно отношение и подкрепа, а не неоснователно охулване“, се посочва в позицията.

В нея се твърди, че добросъвестните предприемачи са огромното мнозинство от предприемачите в България и те трябва да бъдат ценени, подкрепяни и насърчавани, а не обругавани, отблъсквани и прогонвани.

"Не бива да отъждествяваме цялото българско предприемачество с псевдо бизнесмени, печелещи неправомерно от държавния бюджет и ощетяващи всички нас чрез корупционни договори или нагласени обществени поръчки или такива, които не плащат на своите работници и контрагенти“, смятат от асоциацията.

"Близо милион българи не се оплакват, че не им плащат достатъчно, а са взели живота си в свои ръце, не разчитат на нагласени обществени поръчки, монополно положение или държавни помощи, а осигуряват работа на себе си и околните, създават стойност, плащат заплати и данъци. Най-креативната и предприемчива част от обществото следва да получи уважение и признание, а не оклеветяване и охулване от синдикални и политически популисти“, пише още в позицията.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес