Радан Кънев: Абе, бай Х**, ти с кого се държиш така, бе. Това да не ти е махалата?!

"Реформаторският блок няма лидер, който да каже на Борисов „А бе, бай Х*й, ти с кого се държиш така, бе. Това да не ти е махалата, това да не са ти 90-те години?!". Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев пред Нова телевизия по адрес на премиера Бойко Борисов.

Няколко часа по-късно във Фейсбук Кънев се извини за думите си, но само на медията и на водещия Виктор Николаев.

"Поднасям искрени извинения на зрителите на Нова ТВ и г-н Виктор Николаев (но само на тях) за използвания по неподходящо време в национален ефир нецензурен израз "байхуй" (пише се слято, според мен). Израсъл съм през 90-те години и съм дълбоко убеден от опит, че на мутренско нахалство не бива да се отговаря с обръщане на другата страна", пише Кънев.

"Знам, че има момент, в който културните хора трябва да отговорят на удара с удар, на гаврата - с шамар, на рекета - със сила. В името на достойнството си, на семействата и децата си. Но това не оправдава използването на нецензурни думи в сутрешния ефир, дори и като творческа препратка към творчеството на Ицо Хазарта. Все пак, пред децата си не винаги говорим това, което мислим. Съжалявам за израза, не и за смисъла", завършва лидерът на ДСБ.

Споделяне

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?