Радан Кънев: ГЕРБ и БСП помагат на Васил Божков да вземе тол системата

ГЕРБ и БСП се опитват да дадат поръчката за изграждане на тол системата на фирми, свързани с Васил Божков, съобщи лидерът на ДСБ Радан Кънев пред бТВ.

"Контролът на (пътния) трафик е контрол над контрабандата, над бежанския трафик. Поставянето на тази система в меко казано съмнителни ръце е против системата на европейската сигурност”, допълни той. Според Кънев спряната обществена поръчката е корупционна.

Според лидера на ДСБ новоизбраният президент Румен Радев не е съвсем наясно със залога по темата за тол системата, въпреки че е поискал спирането на поръчката. "Румен Радев има слаба представа от поръчката и отново е бил подведен от БСП", каза Кънев.

Лидерът на ДСБ коментира обвиненията, повдигнати от прокуратурата на Трайчо Трайков и Симеон Дянков, като поредна намеса на обвинението в предизборна кампания.

"Виждал съм обвиненията, за които се говори в момента. Това е черен пиар и смях в залата. Прокуратурата работи като черна пиар агенция. Тя много пъти е повдигала обвинение и всеки път се е проваляла с гръм и трясък", каза Кънев и посочи за пример окончателното оправдаване на заместник-председателя на ДПС Христо Бисеров.

"Помните обвиненията срещу Ради Минчев (преди президентските избори -б.р.), кметът на Перущица. Нищо не се случи с това дело", допълни Радан Кънев.

Споделяне

Още по темата

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?