Радан Кънев: Нашата задача е да отрежем дебелата свинска опашка на властта

Радан Кънев: Нашата задача е да отрежем дебелата свинска опашка на властта

Харта от 7 точки, наречена Договор за нова българска република обсъждат на Национално събрание във Велико Търново членовете на ДСБ. На двудневния форум председателят на партията Радан Кънев призова присъстващите да се обединят и да се обърнат към своите съмишленици в цялата страна.

„Ние сме наследници на политическа традиция, която в най–тежките мигове за нацията е обединявала мнозинството от българите за борба и промяна, а не е търсила компромис с причинителите на страховете и бедите на народа си. И точно сега е времето, когато това мнозинство трябва да се обедини зад простите думи завещани от апостола на свободата Васил Левски: “Свобода и за всекиму своето”, се казва в текста на предложения документ, който Кънев прочете пред присъстващите.

"Нашата задача е да отрежем дебелата свинска опашка на властта, която расте и дебелее не в продължение на 22 години, а в продължение на пълни 70 години. И това може да стане със смелост, а не с конформизъм. И това не може да стане в Реформаторския блок на Кунева и Лукарски, и ГЕРБ на Цветанов и Борисов", заяви лидерът на ДСБ. 

Той добави, че има зов за общ фронт срещу БСП и ДПС, но "общ път с лидери, за които властта е на всяка цена нямаме".

"Общ фронт на бацилите не може да пребори инфекцията", каза Радан Кънев. Според него амбицията на всеки лидер на дясното в България може да бъде само една, да вземе министър-председателския пост. "И ако вие сятате, че лидерът ви е малък за тази амбиция, сменете си лидера, но моля ви не си сменяйте амбициите", призова Радан Кънев.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?