Радан Кънев: Ние сме конкуренти на ГЕРБ, патерица няма да бъдем на никого

Реформаторският блок отхвърли обвинения в чуждо финансиране

Сн. БГНЕС

”Ние сме конкуренти на ГЕРБ. Патерица няма да бъдем на никого", заяви лидерът на ДСБ на пресконференция във Варна.

"Доктор Бойко Борисов е десен избирател и като всеки десен избирател той ще получи списъка с всички наши ангажименти. Ако те му харесат, това ще означава, че сме го спечелили като десен избирател и тогава ще имаме мнозинство", каза лидерът на ДСБ, цитиран от dnevnik.bg.

"Категорично отхвърляме атаката за чуждо финансиране”,каза още Кънев.

Така той отговори на експерта по въпросите на исляма и съветник на бившия премиер Филип Димитров Алекс Алексиев, който заяви пред БНТ, че има съмнения, че Реформаторският блок се финансира от Ердоган и от Турция, чрез партията на Касим Дал и Корман Исмаилов, които са част от реформаторите

 "Всички ние от Реформаторския блок няма да позволим повече да бъдем делени по етнически и религиозен принцип, каза Радан Кънев.

"Днес чухме как други гласове повтарят думи, казани преди време от Волен Сидеров - че Реформаторския блок е получил 10 млн. долара от Турция. Моят отговор е следният: Точно затова беше създаден "Реформаторският блок" – за да прекъсне подобни практиките на ченгета от миналото”, каза лидерът на на Народната партия "Свобода и достойнство" Корман Исмаилов.

Във Варна лидерите от Реформаторския блок представят местния Граждански съвет на формацията.

"Нашето мнение за задължителното гласуване, предложено от президента Росен Плевнелиев, не е еднозначно. То би могло да има оздравително значение за обществото, но ние подкрепяме идеята за референдум по този въпрос, за да може българското общество да каже, какво мисли по него" , каза в отговор на въпрос Божидар Лукарски, лидер на СДС.

Според него задължителното гласуване вероятно би повлияло контролирания вот и този на малцинствата, които, гласувайки организирано, придават повече тежест на определени партии в парламента.

"От друга страна задължителното гласуване вероятно би ограничило доверието на гражданите в политиците", каза още Лукарски.

Споделяне

Още по темата

Още от България