Радан Кънев: Няма разлика между ГЕРБ и БСП - просто новите комунисти са по-безсрамни

"Целта на предложението за приватизацията е Борисов да се оправдава с "Костов е виновен"

Радан Кънев, сн. БГНЕС
Зам.-председателят на ДСБ Раден Кънев определи предложението на ГЕРБ да отпадне давността за престъпления при приватизационните сделки като "плитка, дребна, кухненска политика, която реабилитира комунистическия режим и ДС-мафията". 
 
Според него единствената цел е да бъдат поставени на тясно БСП в парламента и премиерът Бойко Борисов "пак да си има някакво оправдание от преди десетилетия - “Костов е виновен”.
 
"Именно приватизацията, за разлика от всички останали престъпления на “прехода” БЕШЕ разследвана. По времето на Филчев, Иван Костов и покойният Сашо Божков бяха разкарвани всяка седмица по дела...От вчера насам не приемам грам дума за разликата между ГЕРБ и БСП. Просто новите комунисти са по-безсрамни", коментира Радан Кънев през профила си във Фейсбук.
 
Меdiapool публикува пълния текст на позицията му без редакционна намеса: 
 
Отвъд забавлението с Кант и Хегел (ако съм лош, бих им препоръчал да цитират Фридрих Карл фон Савини, но не съм):
 
Предложението на ГЕРБ е плитка, дребна, кухненска политика. Умела, като за това ниво. Слугински клюки в мазето на “Европейския дом”. 
 
Единствената цел е да бъдат поставени на тясно БСП в парламента и да продължава медийният лайномет по управлението на ОДС. И Бойко пак да си има някакво оправдание от преди десетилетия. 
 
“Костов е виновен”. Ма че как, почти бяхме забравили.
 
Но това, че една политика е неграмотна и замисълът и е достоен за нивото на изхитрела перачка, не значи, че тя е безопасна.
 
Първо, тя пряко навежда на твърдението, че частната собственост е зло. И така превръща днешната власт в най-голямата левичарска заплаха от Виденов насам.
 
Второ, плюе на основни конституционни принципи и задълбочава правната несигурност, в която тъне обществото ни.
 
Трето, представлява поредна пряка заплаха за бездруго трагичната среда за инвестиции.
 
Четвърто, изразява дълбокия провинциален партизанлък на управлението. С приватизация, поради характера на времето и проблемите, са се занимавали БСП и СДС. И да, със сигурност е имало злоупотреби. ГЕРБ крадат от друго, примерно - в невиждан мащаб от обществени поръчки. За тях обаче давността остава. За “нашите” кражби Хегел не вАжи?
 
Пето, реабилитира комунистическия режим и ДС-мафията, за сметка на реформаторския период на прехода. За заграбването на частна собственост, за лагерите, за “възродителите”, за банковия фалит от ‘96, за мутренските групировки и рекета, за партийните куфари има давност. Само за опита да се възстанови частната собственост - не. ОПС, забравих за някои връзки с групировките...
 
Шесто, внася огромен морален риск - защо има давност за групово изнасилване, а няма за грешна счетоводна оценка на активи?
 
Седмо, осмо ...
 
И последно - именно приватизацията, за разлика от всички останали престъпления на “прехода” БЕШЕ разследвана. По времето на Филчев, Иван Костов и покойният Сашо Божков бяха разкарвани всяка седмица по дела. 
 
Да, покойния Божков, когото тази вече двайсетгодишна неспирна комунистическа атака буквално уби.
 
От вчера насам не приемам грам дума за разликата между ГЕРБ и БСП. Просто новите комунисти са по-безсрамни.
 
Споделяне

Още по темата

Още от България