Радан Кънев очаква балотаж на РБ в София, Пловдив и Варна

Радан Кънев, сн. БГНЕС

Реформаторският блок ще увеличи поне двойно присъствието си в местната власт като брой кметове и общински съветници, ще стигне до балотажи в трите основни града - София, Варна и Пловдив, ще направи пробиви в Плевен и още няколко областни центъра. Това прогнозира лидерът на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев, цитиран от Дарик радио.

Той определи предизборната кампания като вяла. Това е заради интереса на най-големите партии от ниска избирателна активност, смята представителят на десните

"Реформаторският блок положи огромни усилия да издигне най-силните личности по места, да стъпи на независими хора, а не на партийни послушници, да изгради мрежа от кандидати, които знаят проблемите на общините си и имат достатъчно смелост и енергия да наложат решенията. Това на фона на невзрачната кампания на другите политически сили превърна Реформаторския блок в последните 10 дни на кампанията във втората политическа сила в страната", посочи Кънев.

"Дясна политика означава морал и здрав разум. Означава да виждаш истинските проблеми, да предлагаш истинските решения и да не харчиш парите на хората нерационално, да не купуваш три пъти по-скъпо, отколкото купува едно семейство. Ремонтите в българските общини струват три пъти повече от ремонтите на българските домакинства. Това означава корупция и безотговорност. Трябва да има прозрачност при харченето на парите на данъкоплатците", категоричен е съпредседателят на Реформаторския блок.

Той каза още, че упреците, че не подкрепят силните кметове на ГЕРБ са неоснователни.

"Подкрепяме Димитър Николов в Бургас, подкрепяме в Габрово, в Смолян, подкрепяме претендента в Сливен, въпреки че не сме в коалиция, защото не искаме да има червени крепости в България. Ние не оценяваме Иван Тотев и Иван Портних като силни кметове. Нашата оценка е, че в Пловидв и Варна има нужда от нови кметове", коментира Кънес.

Според него София е особен случай. "Ние не можем да оценим зле досегашното управление на Йорданка Фандъкова. Мнението ни е, че последният мандат показа големи дефицити в управлението. Нашият кандидат проф. Вили Лилков има своите аргументи да стигне до балотаж, а защо и да не спечели балотажа. Ние си поставяме високи цели, независимо че в столицата сме наясно, че се състезаваме с може би най-добрия противник в страната", подчерта Кънев.

Споделяне

Още от Местни избори 2015