Радан Кънев: Приказките на Местан рухнаха от една пиянска реч на истинския лидер

Посланието на Доган е, че ДПС трябва еднозначно да се върне към корените си на кадесарска съветска формация

Снимка: БГНЕС

Можем да гледаме на речта на Доган по два начина – единият е, че някой се е напил и е говорил много сложни думи в опит да впечатли аудиторията, което няма да е първият път в неговата кариера. Другият е, че де факто лидерът на ДПС, въпреки всички глупости и каламбури, които използва, наддава едно много ясно и тежко политическо послание - а то е че, ДПС трябва еднозначно да се върне към корените си на кадесарска съветска формация. Такъв анализ направи лидерът на ДСБ Радан Кънев на речта на почетния председател Ахмед Доган пред "елита" на ДПС, която е първата му - макар и задочна – публична изява от три години насам.

"Тоест, нещо, което руските служби са имплантирали в България и което обслужва руска политика и то политика на старите служби, прокомунистическа политика на службите, т.е. на мафията от 90-те години – времето, когато имаше бизнес крилото "Мултигруп” и политическото крило ДПС", коментира Радан Кънев във вторник пред бТВ.

"Доган казва, че ако има някакви дребни забежки от тази политика, те трябва да бъдат прекратени и да е ясно, че ГЕРБ управлява с двете проруски партии – ДПС и АБВ.
Всички красиви приказки на Местан за евроатлантическата либерална ориентация на ДПС рухнаха от една пиянска реч на истинския лидер. Това е реалността в българската политика", продължи Радан Кънев, който заедно със свои съпартийци излезе в опозиция на правителството заради бламирането на съдебната реформа с гласовете на ГЕРБ, ДПС, БСП и АБВ.

"И виждаме всъщност кой управлява и си обясняваме нещо изключително важно и то е как така една година Местан беше страшния проевропеец, а през това време медиите на неговия депутат Делян Пеевски бълваха най-долнопробна руска пропаганда, съчетана с най-долнопробна пропаганда срещу всеки опит за реформа на българското управление. Пропаганда, която беше изключително успешна, защото тя уплаши ГЕРБ, уплаши премиера и в крайна сметка ги накара да вземат левия завой и официално да обявят, че стратегическите партньори са именно двете партии, наследници на руските служби в България – АБВ и ДПС", изтъкна Радан Кънев.

Изглежда, продължи той, че силните играчи на 2015 година са били Първанов, Цветанов и Доган.

Лидерът на ДСБ уточни, че не разбира задкулисието и за него политиката е публична дейност.

"Не е излишно да се знае, че речта на Доган е среднощна реч на купон, за да си даваме сметка как се управлява България и срещу какво се изправяме като противник, защото държава, която се управлява от човек, който е излязъл от политиката със среднощни речи на пиянски купони, е много страшна работа, това не е шега", добави Кънев в предаването "Лице в лице" на бТВ.

Предстои нов десен проект

Лидерът на ДСБ каза още, че предстои нов десен проект. "Той със сигурност е отворен за всички хора, с които сме работили досега, с единиците изключения, които се показаха като откровени предатели, и дали този проект ще бъде свързан с моя президентска кандидатура, дали ще бъде свързан с учредяване на нова политическа формация, това са чисто инструментални въпроси. Аз съм напълно убеден от нуждата от такъв проект. Вярвам, че 90% от колегите в ДСБ също са убедени", каза Радан Кънев.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?