Радан Кънев призова всички партии да разследват откъде са парите на Пеевски

Радан Кънев призова всички партии да разследват откъде са парите на Пеевски

Всички партии, включително и ДПС, да започнат разследване и да установят как "по време на няколко политически мандата с депутатска заплата се натрупват милиарди". Това поиска в петък във Варна лидерът на ДСБ и съпредседател на РБ Радан Кънев по повод слуховете за оттеглянето на Пеевски от политиката и кампанията за изсветляване на собствеността му.

Кънев нарече случващото се "върха на политическата арогантност и наглост" и заяви, че според него поведението на Пеевски означава: "аз се нагуших достатъчно от политиката и излизам”.

Според Кънев, това което представлява образът Пеевски в националната политика, в местен план всъщност е град Варна.

"Много лоши коалиционни политически практики са тръгнали именно от този град и в местната политика трябва да се започне от Варна, за това се борим в парламента и правителството", допълни той.

Кънев обясни, че именно това е причината да изразява пълната си и непоколебима подкрепа за" единствения кандидат, олицетворяващ промяната" - Чавдар Трифонов.

Всички останали кандидати за кметския стол, Кънев определи като защитници на статуквото и като продължители на сегашните корупционни схеми в града.

Споделяне

Още по темата

Още от България