Радан Кънев разбрал за корупционните схеми в ДАИ от свои симпатизанти

Радан Кънев разбрал за корупционните схеми в ДАИ от свои симпатизанти

Лидерът на ДСБ Радан Кънев бе разпитан от спецпрокуратурата във връзка с корупционното разследване в Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" (бившата ДАИ – бел.ред.), по което обвиняем е бившият ѝ шеф Цветелин Цветанов.

Кънев бе призован заради негово публично твърдение, че в агенцията са действали две схеми, поддържани от ГЕРБ и ДПС. Според съпредседателя на Реформаторския блок в Благоевград, Хасково и Видин били издавани разрешителни за превоз на хора и товари само на членове на двете партии.

Депутатът е обяснил на разследващите, че е разбрал тази информация от симпатизанти на партията му по време на обиколки из страната. От държавното обвинение посочват, че тепърва ще се проверява достоверността на тази твърдения.

"Днес бях на разпит в Спец. следствие за аферите в ДАИ. Помогнах с каквото знам, оценявам, че този път нямаше медийна истерия – тя само пречи", написа той в профила си във Фейсбук по повод факта, че се размина с медиите след разпита.

Корупционният скандал в ДАИ се разрази в началото на април, когато беше арестуванЦветелин Цветанов заедно с още 17 души. В последствие на Цветанов, началника на ДАИ в Габрово Венцислав Генев и на председателя на общинския съвет в Роман Тихомир Вълчев беше наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", а останалите обвиняеми бяха освободени.

Споделяне

Още от България