Радан Кънев срещу новото УБО

Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев, който определи проекта за НСО като "закон за УБО", написа във Фейсбук, че депутатите са защитили собствените си привилегии.

"Днес 43 НС взе лошо решение - разграничи сигурността на стотина привилегировани лица от сигурността на седем милиона "обикновени" българи. Депутатите решиха да подкрепят собствените си привилегии, за сметка на правата и сигурността на милиони. Да съхранят останка от комунистическия режим, каквато в модерните свободни държави просто няма.
Това е лошо решение и за самите нас - "овластените" от ден до пладне лица. Защото инвестирането на над 40 милиона в бившето УБО лишава истинските антитерористични служби от средства за истинска борба с тероризма. А преди някакви измислени VIP персони, самозабравил се "елит", ние сме обикновени български граждани и потенциални жертви на теороризма и организираната престъпност. Ние - като всеки българин - имаме нужда от адекватна и добре финансирана държавна политика по сигурността. Нещо, което обособяването на бутиковата служба НСО затруднява.

Това е лошо решение и за служителите на НСО. Защото не влага качествата, опита и подготовката им в защита на всеки българин, а ги превръща в обслужващо звено на висшите етажи на властта", написа Радан Кънев във Фейсбук.

Споделяне

Още по темата

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?