Радан Кънев стана говорител на Реформаторския блок

Радан Кънев

Лидерът на ДСБ Радан Кънев е бил избран единодушно за говорител на Реформаторския блок на първото заседание на Изпълнителния съвет на блока, сформиран миналата седмица.

Според споразумението за създаване на Реформаторския блок органите му са следните: изпълнителен съвет от 21 души, председателство от 6 души и говорител.

В изпълнителния съвет шестима членове са непартийни представители. Членовете му са следните: Атанас Атанасов, Божидар Лукарски, Велислав Минеков, Веселин Пенев, Гроздан Караджов, Даниел Вълчев, Иван Иванов, Касим Дал, Корман Исмаилов, Любен Петров, Любомир Христов, Мартин Димитров, Меглена Кунева, Найден Зеленогорски, Николай Ненчев, Петър Москов, Радан Кънев, Тодор Танев, Трайчо Трайков, Филип Кирев, Цветанка Андреева.

Членовете на председателството, което ще заработи от следващата седмица, още не са формално избрани. То трябва да се състои от петимата председатели на партиите, влизащи до момента в блока, и един от гражданския съвет.

На пресконференция след заседанието днес Радан Кънев заяви, че блокът най-сетне престава да се занимава със структурирането си и започва да се занимава само с политики и с теми, които вълнували българските граждани.

Споделяне

Още по темата

Още от България