Радан Кънев за оставката на Първанов: Пада ми голямо гайле от душата

Радан Кънев за оставката на Първанов: Пада ми голямо гайле от душата

Оставката на Георги Първанов е най-добрата новина за деня. Пада ми голямо гайле от душата. Работата ми с Първанов беше голям компромис. Това каза съпредседателят на Реформаторския блок и лидер на ДСБ Радан Кънев в четвъртък по повод обявеното намерение на Първанов да подаде оставка като председател на АБВ.

"С групата на АБВ работим много добре, просто работата ми с Георги Първанов бе голям компромис от моя страна. Знаете ли колко много ми е било трудно да обяснявам на хората, след като ме питат: Радане, какво правиш с Гоце?", сподели Кънев пред бТВ.

Той разказа колко трудно му е било да отговаря на подобни въпроси на свои съпартийци и поддръжници. Кънев обаче няма оплаквания за отношенията си с дясната ръка на Първанов Ивайло Калфин и другите хора от парламентарната група на АБВ.

Реформаторският блок е коалиционен партньор на ГЕРБ в правителството, което се подкрепя още от Патриотичния фронт и АБВ.

Бившият президент Георги Първанов съобщи, че ще подаде оставка като лидер на АБВ заради решението на депутатите му да подкрепят договора за външен дълг от 16 млрд.лв., въпреки решението на партията да гласуват "против". Съвсем не е сигурно обаче, че оставката на Първанов ще бъде приета от партията.

Споделяне

Още по темата

Още от България