Радан Кънев за РБ: "Няма да коментирам килера на ГЕРБ"

Областните шефове на ДСБ в Бургас и Перник са единствените избрали РБ пред "Нова република"

Съоснователните на "Нова република" Радан Кънев и Мартин Димитров

"Няма да коментирам килера на ГЕРБ", заяви в неделя лидерът на ДСБ и съосновател на обединението "Нова република" Радан Кънев по повод призивите на бившите му партньори от Реформаторския блок ДСБ да се върне обратно.

"ГЕРБ са нашият конкурент вдясно, а БСП и ДПС са политическите ни противници", заяви Радан Кънев в неделя по време на посещението си в Бургас.

"Не очаквайте от мен да коментирам вчерашния конгрес или концерт на Реформаторския блок. Няма да коментирам килера на ГЕРБ, нито ще коментирам бившите министри на Станишев и Борисов, които се борят да запазят креслата си. На тези избори ДСБ "Нова република" се явяваме като единствена дясна алтернатива на ГЕРБ и като единствена алтернатива на ГЕРБ, БСП и ДПС в следващия парламент", каза Радан Кънев.

Той информира, че областните председатели на ДСБ в Бургас и Перник са единствените напуснали партията и избрали да останат в Реформаторския блок, чиято предизборна кампания ще се води от бившия здравен министър Петър Москов, изключен наскоро от ДСБ.

ДСБ в Бургас избра единодушно за свой председател известния адвокат Иво Баев, син на известния художник Георги Баев, който бе син депутат във Великото народно събрание. Предприемачът от Несебър Ивайло Ляхович пък оглави областната организация на ДСБ в Бургас. Досегашният лидер на местната организация Георги Митев премина към РБ.

Преди ден РБ проведе първия си учредителен конгрес и призова ДСБ да се върнат обратно, защото "ние имаме нужда от тях, а те - от нас".

В обединението "Нова република" се включи опозиционното крило на РБ- хората от ДСБ и Гражданския съвет, които оттеглиха доверието си от кабинета "Борисов 2" в края на 2015 г. след провала на съдебната реформа и оставката на бившия правосъден министър Христо Иванов.

В "Нова република" се очаква да влязат и други организации и граждански структури. Желанието на обединението за предизборна коалиция с новата партия на Христо Иванов "Да, България", бе отхвърлено тази седмица от националния ѝ съвет, което предизвика видимо напрежение и размяна на враждебни реплики в социалните мрежи между привържениците на двете формации. Христо Иванов е уверен, че и "Да, България", и "Нова република", ще влязат в следващия парламент, където Иванов призова да се формира широк антикорупционен фронт.

Радан Кънев и Мартин Димитров имаха среща в Бургас, на която представиха "Нова република".

"За десет години членство в ЕС само България не забогатя. ГЕРБ и БСП ограбиха напредъка. Кажете ми ляво управление, което е вдигнало доходите. Няма по-дясна политика от доходите. Хората трябва да избират между Кунева и Лукарски, които са в килера на ГЕРБ, и нас – аз, Трайчо, Радан и всички разумни хора“, заяви Димитров.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?